Raoul groeide op in de schilderachtige buitenwijken van Utrecht, en zijn vroegste herinneringen zijn verweven met de geluiden van de keuken van zijn grootmoeder en de geur van versgebakken brood. Hij heeft ook goede herinneringen aan zijn grootvader, die overleed toen Raoul klein was. Terwijl de meeste kinderen graag buiten speelden, vond Raoul troost in het schillen van aardappelen, het kneden van brood en het in zich opnemen van de gastronomische wijsheid die van generatie op generatie werd doorgegeven.
Zelfs toen hij ouder werd, verdween zijn passie voor de keuken niet. In plaats daarvan begon hij voedsel niet alleen te zien als een bron van levensonderhoud, maar ook als een medium voor creatieve expressie. Tijdens zijn tienerjaren begon hij aan een reeks gastronomische reizen door Europa. Onderweg proefde hij gerechten uit een grote verscheidenheid aan landen en trainde hij onder leiding van een aantal gerenommeerde chef-koks.
Raoul kreeg zijn start in de culinaire wereld bij Hotel Restaurant Oud London, waar hij werkte als jonge souschef. Omdat hij zo toegewijd was en nooit ophield met het zoeken naar nieuwe manieren om dingen te verbeteren, klom hij vrij snel op in de gelederen. In zijn huidige rol als chef-kok heeft hij het etablissement omgetoverd tot een gastronomische bestemming die bezoekers van over de hele wereld niet mogen missen.
Zijn eten is een adembenemende mix van geavanceerde culinaire technieken, mondiale invloeden en klassiek Nederlandse ingrediƫnten. Bij elk gerecht dat Raoul bereidt, van de verrukkelijke zeevruchtentraktaties tot de vernieuwde versie van de traditionele stamppot, zit een verhaal achter dat Raoul nauw aan het hart ligt.
Raoul is een vriendelijke vader en echtgenoot, ondanks de gezaghebbende koksjas en de systematische correctheid die hij aan de dag legt in de keuken. In de weekenden ondernemen hij en zijn gezin vaak activiteiten zoals fietsen door de schilderachtige omgeving van Utrecht of schilderen, wat zijn tweede interesse is.
Buiten zijn plaat beschikt hij over een breed scala aan creatieve vaardigheden. De schilderijen van Raoul zijn, net als zijn keuken, levendig en vol leven; ze zijn ook een weerspiegeling van zijn diepe relatie met de natuurlijke wereld. Talrijke personen die het voorrecht hebben gehad zijn huis te bezoeken, hebben verhalen verteld over muren versierd met schilderijen, waaronder landschappen, portretten en abstracte kunstwerken die net zo helder en smaakvol zijn als de gerechten die hij bereidt.
Raoul De Graaf Leeftijd
Geboren en getogen in de schilderachtige buitenwijken van Utrecht, zijn Raouls vroegste herinneringen verweven met de geur van vers brood en de bruisende geluiden van de keuken van zijn grootmoeder. Zijn leeftijd op sociale media is 29 jaar oud.